Tartu loodusmaja ootab teid suvel loodusmajja külla terve perega aega veetma. Tartu loodusmaja on juulis avatud E-R kell 10-18. Põika puhkuse ajal perega või uhkes üksinduses loodusmajja sisse ja võta üks hingetõmbe paus…

Naudi näitusi 

Mängi meie majas ja pargis

  • Suvine avastusrada “Kliimaekspert”
  • H2O külastusmäng Lõuna-Eesti külastuskeskustes “Kliimamuutused”
  • Talveaiamäng
  • Õuemängud pargis lustimiseks

Vaata, mida põnevat suvel loodusmaja teha saab SIIT

Suvised üritused

  • Autovabaduse puiestee õpituba 30.07 kell 11-14 

Tartu loodusmaja tegevusala Autovabaduse puiestee klaaspaviljonis ootab uudistama kõiki huvilisi -tule üksi, koos sõprade või perega! Õpetame vanadest ajalehtedest dekoratiivseid paberlilli voltima. Loodusmaja tegevusala külastajad saavad proovile panna enda teadmised Eesti looduses elavate metsloomade kohta. Õpetame metsloomi ära tundma ning eristama erinevate märkide ja jälgede järgi. Uurime metsloomade nahku, koljusid, sarvi ja väljaheiteid. Läbi mänguliste ja praktiliste tegevuste saab samuti ettekujutuse, mida Tartu loodusmaja huviringides tehakse. Sõltuvalt ilmast võib meie juhendajatega kaasas olla ka mõni loodusmaja loomatoa elanik, kuid see jääb üllatuseks.

  • Noorte kalastuslaager 13.-15.07

Ootame 2.-9.klassi noori kalastussõpru harrastuskalapüügi laagrisse Alam-Pedja looduskaitsealal, Emajõe ääres 13.-15.07. Lisaks seaduskuulekale ja keskkonnahoidlikule kalapüügile saavad osalejad teadmisi külastatavatest veekogudest ja kaitsealadest, kalade bioloogiast, kalaliikide määramisest, püügivahendite kasutamisest ja hooldamisest, kalatoitude valmistamisest ja veeohutusest. Laagris püütakse kogenud kalameeste ja -naiste juhendamisel kala nii kaldalt kui paadist, toimuvad ööpüük ja varahommikune kalastusretk.
Lisainfo ja registreerimine kodulehel.

Rohesoovitus – kuidas keskkonnahoidlikult grillipeo lauda katta?

Tulemas on suvised grillipeod – jagame mõningaid tähelepanekuid, mida jälgida, et oma suveürituste toidulaud keskkonnasõbralikumalt katta.

Kolm asja, mida jälgida – toidu päritolu ja hooajalisus, kasvatamisviis ja liha osakaalu vähendamine. Kohalik toit jõuab sööjateni kiiremini ja ka transpordi keskkonnajalajälg on nii väiksem. Läbides lühema tee, säästetakse üldjuhul ka lühema hoiustamise ja külmutamise arvelt. Toidu energiakulu on enamasti peidus – fossiilseid kütuseid ja sellest loodud erinevat energiat kasutavad põllumasinad, kastmissüsteemid, transport ning toidu töötlemis- ja säilitamishoone