Eesti Loomakaitse Seltsi (ELS) poolt korraldatud internetihääletusel valiti 2022. aasta loomavaenulikuks teoks hindasid hääletajad Tartu varjupaiga otsuse eutaneerida 21-st päästetud koerast 13 juba esimesel päeval. 

Loomavaenuliku teo tiitli pälvis kindla edumaaga, 883 häält, Tartu varjupaiga otsus eutaneerida 21-st päästetud koerast 13 juba esimesel päeval.

“Loomavaenuliku teo tiitli pälvinu juures tasub välja tuua, et loomade eutaneerimine ei ole iseenesest alati halb otsus. Arvestades meie mitte just head loomapidamiskultuuri, mille tõttu on meil kahjuks endiselt palju kodutuid ja probleemseid loomi, siis on see hetkel veel meie ühiskonnas möödapääsmatu ja vahel ka ainuke viis looma aidata. Kuid loomasõpru ja -kaitsjaid torkas teravalt ja neile jäi ka arusaamatuks otsus panna loomad magama kohe esimesel päeval,” lisas ELS-i juhatuse liige Geit Karurahu.

Kaheksa koera jäi varjupaika ja nendega tegeletakse, et uued kodud leida. ELS-ile teadaolevalt Põllumajandus- ja Toiduamet varjupaiga tegevuses rikkumist ei tuvastanud. Õhku jäi küsimus, kas selline teguviis on eetiline.

Teisele kohale jäi jõhker kurgede tapmine Järvamaal, mille poolt hääletas 623 inimest. Kahjuks ei ole kurgede tapjat veel leitud. 29 protsenti valijatest hindasid loomavaenulikuks teoks vana, haiseva ja nõrkenud koera hülgamise. Koerake läks pärast juhtunut Loomapäästegrupi hoole alla. Pidi läbima paar operatsiooni ja nüüdseks on õnnelikult uues kodus. Looma hüljanud ja varasemalt hooletusse jäetud koera pere vastutuselevõtmisega tegeletakse.

LUGEJATE LEMMIKUD:

VIIMASED UUDISED:

Saada vihje, foto või video!

Kontrolli kiipi

Jälgi meid sotsiaalmeedias

VEEL PÕNEVAT LUGEMIST: