2022. aasta oli jahinduses mitmekesine, oli nii võite kui kaotusi, eriskummalisi juhtumeid kui toredaid sündmusi.

Kahtlemata oli tähelepanuväärseim juhtum Tartumaal Kambja jahiseltsi maadel, kus esiti arvati, et uus võõrliik on Eestisse saabunud. Lõpuks tuli siiski välja, et kellegi lemmikloomana peetav pesukaru on kodust plehku pannud.

Muidugi sai palju kõneainet ka taas MTÜ Eesti suurkiskja poolt algatatud kohtuvaidlus, kus esialgu peatati karujaht. Mõne aja pärast siiski karujaht jätkus. Karud olid sel aastal üldse erilises huviorbiidis, mitte ainult selle tõttu, et nad kuulutati aasta loomaks, vaid ka seetõttu, et üks isend rändas üle pika aja Hiiumaale.

Kahjuks vapustas jahimeeste ringkonda kaotus, kui 20. novembril kuulsime EJS-i juhatuse asepresidendi Priit Piilmanni surmast. Kaotasime põhjaliku ning asjatundliku jahimehe, kes meie kogukonda palju panustas.

Loomadega juhtus ka õnnetusi. Nimelt hukkus väga õnnetult põder Lõuna-Eestis, kuhu oli ehitatud ohtlik piiririba.

Muidugi sai tähelepanu jahimeeste kauaoodatud suvesündmus ‒ jahimeeste kokkutulek, mis üle mitme aasta taas toimuda sai. Kokkutuleku sündmuse võib lugeda õnnestunuks ja võtame plaani ka seda järgmisel aastal korraldada.

Euroopa rindel algatati jahimeeste kampaania, kus kogutakse kogukonnas allkirju, et toetada jahipidamise tulevikku ning õiglast kohtlemist Euroopa institutsioonides ja regulatsioonides. Allkirju saab anda ka veel tänagi.

LOETUMAD LOOD:

  1. Mäger osutus pesukaruks
  2. Kohus peatas karujahi 
  3. Hiiumaa karu on päriselt olemas
  4. IN MEMORIAM Priit Piilmann
  5. Jahimeeste kokkutulek juba täna! 
  6. Suvel toimub jahimeeste kokkutulek
  7. Piiriribal hukkus põder 
  8. Karujaht taas avatud
  9. OLULINE! Anna oma allkiri Euroopa jahinduse toetuseks! 
  10. Kokkutuleku II päeva galerii 

LUGEJATE LEMMIKUD:

VIIMASED UUDISED:

Saada vihje, foto või video!

Kontrolli kiipi

Jälgi meid sotsiaalmeedias

VEEL PÕNEVAT LUGEMIST: