Möödunud seireaasta oli mitmekesine – kui Kabli linnujaamas oli tavapärasest rahulikum, siis hallhüljeste ja ööliblikate loendamistel löödi rekordeid.

Avaldasime Keskkonnaportaalis 2022. aasta eluslooduse seire tulemusi kajastava videoloo ja Keskkonnaagentuuri blogis põhjalikuma postituse, kus toome välja möödunud aasta 10 kõige tähelepanuväärsemat tulemust eluslooduse valdkonnast.

„Kuna 2022. aasta oli ka rahvusvaheline kormorani (Phalacrocorax carbo) üldloenduse aasta, kontrollisime ka kõiki seni teadaolevaid asustatud kormorani kolooniaid. 43 asustatud kormorani pesitsuskoloonias loendati kokku 30 846 haudepaari,“ toob eluslooduse osakonna juhataja Timo Kark välja ühe põneva tähelepaneku 2022. seireaastast.

Eluslooduse seire eesmärk on koguda andmeid liikide ja elupaikade seisundi jälgimiseks ning kaitse korraldamiseks. Täiendavat infot leiab eluslooduse mitmekesisuse seire kaardiloost, jahiulukite kohta leiab infot SIIT.

Keskkonnaportaalis saad pikemalt tutvuda keskkonna teemadega ning omandada keskkonnaalaseid teadmisi. Samuti leiab sealt möödunud aastal ilmunud seirevideod 2021. aasta andmete kohta.

LUGEJATE LEMMIKUD:

VIIMASED UUDISED:

Saada vihje, foto või video!

Kontrolli kiipi

Jälgi meid sotsiaalmeedias

VEEL PÕNEVAT LUGEMIST: