Aprill on südamesõbra kuu ja sel puhul tahame teiega jagada eriti südamlikke uudiseid kodust. Imearmas koer Maia, kes muide, oli möödunud aasta aprillikampaania reklaamnägu, on tänaseks veetnud aasta aega päris oma kodus. Loe lähemalt, kuidas Maial läinud on:

“Täna möödub meil Maiaga koos elades täpselt aasta. See on möödunud täiesti hämmastava kiirusega, aga selle sisse on mahtunud juba nii palju seiklusi, kogemusi ja emotsioone. Maiast on saanud täieõiguslik pereliige, kelleta me keegi enam elu ette ei kujuta.

Maia harjumine oma uue eluga on olnud väljakutsete rohke. Elades raudtee ääres õppisime koos ronge mitte kartma, tunnelitest läbi käima, suurema autotee ääres käima ja ka mehi usaldama. Aga iga raskuse ületamisega on ka temaga kaasa tulnud nii palju rõõmu, naeru ja nalja. Näiteks on Maia täielik elukutseline pallide tagaajaja ja jalgpalliplatsil teeks ta nii mõnelegi elukutselisele jalgpallurile silmad ette oma palli väravasse ajamisega. Paraku enamus palle leiab selle tegevuse käigus ka lõpu, nii et tänaseks ma enam otsa leidnud palle kokku lugeda ei jaksa.

Nüüd on selgunud ka tema soojad tunded discgolfi ketaste ja mängu vastu. Lumistel talvepäevadel ei möödunud meil ükski õues käik ilma lumepallide taga ajamiseta või lume sees püherdamiseta, Maia naudib pikki jalutuskäike, kus tal on võimalik iga kivi, puu ja post üle nuusutada, maas vedelevaid oksi sakutada ja puu otsas hüplevaid oravaid jälgida, aga kui tuju üle läheb, siis võtab ta asjatundlikult suuna kodu poole ja ei peatu enne, kui koduukse ees. Maia tarkus hämmastab mind pea iga päev. Juba esimeste päevadega õppis ta ära, kust kaudu saab kõige kiiremini koerte mänguväljakule ja millises sahtlis on kodus peidus maiused.

Saatuse tahtel kohtusime ka Maia kutsikaga talvel ühel tavapärasel jalutuskäigul ja veel toredama kokkusattumusena on seesama kutsikas sattunud elama Maia lähedusse ning minu tuttavate tuttava juurde.

Paraku ei ole kõik olnud lihtne ja parasjagu on veel väljakutseid, mida ületada. Muret valmistab veel meeletu hirm autoga sõitmise ees ja ka aia taga haukuvad suured koerad. Tänaseks oleme liitunud ka koertekooli grupiga, et meie koos kulgemine oleks veelgi rõõmsam ja toredam.

Aitäh, et olete andnud mulle võimaluse Maiaga koos kasvada ja elust rõõmu tunda.
Lisan ka ühe talvise jalutuskäigu jäädvustused, mis minu meelest Maia iseloomu ja rõõmu nii hästi edasi annavad.”

Suur aitäh Maia uuele perele! Varjupaikade MTÜ-s on aprill südamesõbra kuu just seetõttu, et erinevad teadusuuringud kinnitavad, et koerapidamine on inimese südametervisele hea. Lisaks heale tujule ja tingimusteta armastusele, mida üks karvane sõber igapäevaselt pakub, saad koera võttes ka väga väärtusliku boonuse – oled tervem, aktiivsem ja õnnelikum inimene! Kui Sinu elust on puudu üks karvane südamesõber, siis vaata SIIA

#südamesõbrakuu

LUGEJATE LEMMIKUD:

VIIMASED UUDISED:

Saada vihje, foto või video!

Kontrolli kiipi

Jälgi meid sotsiaalmeedias

VEEL PÕNEVAT LUGEMIST: