14.detsembril eelmisel aastal kavaldasid Harjumaal, Loo alevikus elavad Sofie ja Berry pererahva taas üle – pugesid aga aedikust välja ning läksid aleviku vahele vabadust nautima. Malamuudi ja berni alpikoera segu Sofie saadi viie tunni pärast elusa ja tervena kätte. Berry on aga kadunud tänase päevani. Perekond pole siiski lootust kaotanud ja jätkab otsinguid.

„Loodan, et ta on kellegi juures kodus ja inimene lihtsalt ei tea, et teda otsitakse ja väga tagasi oodatakse,“ arvab koera peremees Tarmo Paldermaa. Mehe sõnul on inimesed väga osavõtlikud ja toredad ning pea iga auto alla jäänud suurema koera foto jõuab ka nendeni. Õnneks pole ükski neist Berry olnud.

Kindlasti oli põgenemisplaani autoriks ja täideviijaks Sofie, kes alalõpmata otsis võimalusi, et kasvõi naaberaias elava koeraga mängima minna. Berry oli valvur. Olgu või väravad valla, aga mitte üks samm üle piiride. Nii oli ka jalutuskäikudel – Sofie tuuseldas ringi nagu segane, aga Berry hoidis ligi. Talle polnud rihmagi vaja, sest koer justkui pelgas kasvõi viivukski vähe kaugemale minna. Nüüd on Sofie üks suur kurbusehunnik ise ja ei oska oma elukest kuidagi ilma Berryta paika saada.

„Ainult magab ja sööb, sööb ja magab. Väga apaatne on ja teda vaadates läheb endal ka olemine veel kurvemaks,“ ohkab Tarmo ja lisab, et nad on otsingupiirkonda pidevalt suurendanud, aga Berryst pole ikka kippu ega kõppu. „Asi seegi kui saaks vähemalt teada, et jäi auto alla või lasti maha. Saaks mõtteski maha matta ja eluga edasi minna, aga praegu justkui kõik seisaks paigal. Me muidugi loodame, et ta on elus ja terve ning elab mõne memme või taadi juures, kellel internetti ei ole.“

Pöidlad pihku ja sõna liikvele. Äkki juhtub ime ja meie kõigi abiga leiab üks eksinud hing kodutee taas üles. Berry on emane steriliseeritud viie aastane Saksa lambakoer, värvuselt hallikasmust, olemuselt väga sõbralik. Omanikud lubavad leidjale vaevatasu 1000 eurot ning paluvad helistada numbritel 58181860 või 5156760

LUGEJATE LEMMIKUD:

VIIMASED UUDISED:

Saada vihje, foto või video!

Kontrolli kiipi

Jälgi meid sotsiaalmeedias

VEEL PÕNEVAT LUGEMIST: