Täna hommikul jooksis üks kass Kadaka teel otse Nord Auto firma vastas sõiduteele ja sai kohe karistatud. Juht kinni ei pidanud. Mööda jalutanud mees võttis kiisu sülle ja toimetas teepervele. Esmalt ta vaatas, et pole häda miskit, aga siis silmas, et loomake suudab vaid roomata. Abitusest laiutas ta vaid käsi.

Kiisul vedas, sest sel hetkel sõitis sealt mööda ka Kadri Põldes. Naine valis Loomapäästegrupi lühinumbri 1414, aga sealt ei vastatud. Nii ta paraku on ja enne kella 10-t sealt abi ei saagi – pole lihtsalt võimalik vabatahtlikkuse korras 24/7 valvet korraldada. Seejärel valis Kadri juba minu eranumbrit.

Kõik toimus nüüd juba siva ja Kadri viis ise kiisu Loomade Kiirabi Kliinikusse. Vähe sellest! Ta maksis ka 100 eurot seemnerahaks, et loomakest päästa. Ravida polnud kahjuks võimalik, sest selgroog oli puru. Kliinik kasutades gängile tehtavat allahindlust mahutas kõik protseduurid selle summa sisse. Eraldi paluti Kadrit südamest tänada, et looma väga piinarikkast ja aeglasest surmast päästis.

Veel üks kass leidis nädala alul oma otsa Tallinnas, Kristiine asumis. Sedapuhku jooksis ta otse loomaarsti auto rataste alla. Naine pidas kinni, aga looma surm oli silmapilkne. Vedas! Hämmingut tekitab aga kohe sealsamas elanud omaniku seisukoht, kes ka kohale tuli:

“Aaa, nüüd ma saan aru miks meil kassid kogu aeg ära kaovad. Neid on ikka palju-palju kaotsi läinud aastate jooksul!”

Jobu! Ei ma oska paremat sõna sellise kohta leida. Eile kirjutasin põgusalt ühest kiisust, kelle saatus oli veel lahtine, sest pidi enne põhjalikumat uuringut taastuma. Kah punast karva sattus olema. Tema jäi auto alla Endla tänaval ja vigastused olid karmid – käpa- ja lõualuu murd. Viimane oli eriti paha. Arstide konsiilium otsustas ka temal lõpuks minna lasta.

Mis on selle loo moraal? Ärge laske omi kasse linnas vabalt jõlkuma! Teiseks pidage ikka kinni ja otsige abi kui loomast juba üle kimasite. Aja jooksul on olukord märgatavalt paranenud, aga kahjuks suurem osa juhtidest siiski kinni ei pea.

Seda enam väärivad Kadri-sugused inimesed imetlust ja olge te tuhandest tänatud! Juhul kui nende kahe kassi omanikud satuvad seda lugu lugema, siis võtke palun ühendust Loomade Kiirabi Kliinikuga numbril 6671755 või 5023191 – minge oma sõpradele järele ja matke nad vähemalt väärikalt maha.