Fotod: Loomapäästegrupp

Higi, veri, pisarad ja meeleheide. Väikesele koerale ei tohi ikka suure koera verd üle kanda, sest läheb lõviks kohe kätte. Analüüsi kohaselt on parvoviirus Kleopatra keres edukalt ää killitud ja sestap topiti vaene loom täna pessu, et ka karvade vahel peituvale batsillusele vastu nina anda.

Asi lõppes suurema löömaga ja sekkuma pidid nii PTA, K-Komando kui NATO kiirreageerijad. Kõik jäid õnneks ellu, kuigi Loomade Kiirabi Kliiniku vapper kollektiiv kandis märkimisväärseid kaotusi elavjõus ehk kaheksa inimest viidi üsna täbaras seisus EMO-sse.

Tillukese koerahakatise verenäidud on laias laastus rahuldavad kui taevasse kõrguv põletikunumber välja arvata. Punased verelibled enam ei hävine ja uut vereülekannet enne reedet teha pole vaja. Eile õhtul ta enam ise ei söönud ja tuli veidi takka sundida. Jäägid ei taha loomulikul teel välja tulla, aga vee asemel hakkab juba kohupiima-laadne mass tekkima küll. Muide, seal sees võib seda nakkavat viirust veel olla ja sestap karantiinist teiste sekka ta veel ei pääse.

Harin teid natuke ja parvo-batsillus on nii kange tegelane, et isegi maha maetult suudab umbes kuus aastat veel elus püsida. Sestap reeglina on tark alati kremeerimise peale mõelda kui selline häda peaks teie karja murdma. Üldiselt on tegemist kutsikatehaigusega, mis lööb välja kui ta uude koju läheb. Ilmselt ei valeta, aga räpastest oludest ja kutsikavabrikust pärit tegelastel on see pea alati küljes. Ravi on kulukas ja raske ning lõppresultaat pole eales selge, tõmmelgu need arstid palju tahavad.

Kodupakkujaid on täna juba miljooon nagu väikeste koerte puhul ikka ja eks nii mõnigi loodab vaimusilmas paljundama hakata. Kuna ta on nõrguke ja ilmselt jääb tervis kehvemapoolseks kogu eluks, siis eelistan loomaarste või neid inimesi, kes kliinikutes tööl. Loodetavaste saate aru miks ma nii teen – looma heaolu eelkõige ja maandan lihtsalt riske.

Treppoja kutsikavabrikust kõige kehvemad läksid ju ka loomaarstidele, sest tavainimene, ise kaasa arvatud, poleks ehk suutnud neil eluvaimu sees hoida. Kõige tuntumaks sai toona “Ühe sendi Tommy”, kes läks loomaarst Jürgen Mitt’i juurde. Ärimiis ma pole ning tõukoeral, krantsil ja erinevatel liikidel tervikuna vahet ei tee ehk võrdväärsed elusolendid kõik. Ilmselt saab ka Kleopatra hinnaks üks sent, sest päris tasuta ei tohtivat anda, aga ärgem rutakem sündmustest ette ning kõigepealt tuunime ta enam-vähem orlungisse. Olen ettevaatlikult optimistlik, aga veel ei hõiska.

LUGEJATE LEMMIKUD:

VIIMASED UUDISED:

Saada vihje, foto või video!

Kontrolli kiipi

Jälgi meid sotsiaalmeedias

VEEL PÕNEVAT LUGEMIST: